Varför ska jag börja spela golf?

Det är en fråga som en emellanåt ställer sig. Jag gjorde det i alla fall flera gånger innan jag började spela golf. Varför ska jag börja spela golf?

I min bekantskapskrets var det väldigt populärt att spela golf. Egentligen alla mina vänner spelade golf, de flesta påverkade av den andre till att börja. Själv stod jag dock länge emot och valde att inte börja spela under en lång tid. Jag ställde mig den där frågan, varför ska jag börja spela? Det kändes bara omständigt och dyrt och egentligen ganska tråkigt. Men något var det ju som fick alla mina vänner att fastna så något måste det ju ändå vara som gjorde att golfen var så fantastisk.

Nu kommer jag faktiskt inte riktigt ihåg vad det var som till slut fick mig att ta det där gröna kortet och börja spela. Men nu vet jag inte heller varför jag väntade så länge. Som så många andra så fastnade jag fullständigt för golfen och kan inte se hur jag skulle klara av ett helt sommarhalvår utan att få spela minst en runda i veckan.

Så om du går i samma kval som jag gjorde under så många år ska jag ge dig de tre främsta skälen till varför jag tycker att just du ska börja spela golf.

1. Motion och naturupplevelse i harmoni

De närmare 460 golfbanorna som finns runt om i Sverige bjuder alla på en unik naturupplevelse. Det handlar om att se och att ständigt vara ute i det gröna och det sköna, det luftiga och det härliga. Samtidigt som du gör något roligt tillsammans med dina vänner. På toppen av allt ger det dig dessutom en närmast oslagbar motion, för hela din kropp. Jag kan faktiskt inte tänka mig något som är mycket bättre.

2. Den ständiga utmaningen

Golf är en ständig tävling. Om inte mot andra så mot dig själv. Det handlar hela tiden om att utveckla dig själv och bli bättre. Sänka ditt handicap. Slå det där slaget. Sänka den där putten. Den extra utmaningen som en förmodligen behöver för att skapa energi och kraft i andra sammanhang i livet, där en också behöver utmana sig själv. Just det skapa golfen förutsättningar för.

3. Upptäck världen

Det bästa med att spela golf tycker jag ändå är möjligheten att åka världen runt för att spela golf på en ny plats. Jag har gjort många golfresor till olika platser i världen och det har givit mig möjligheten att upptäcka och se nytt tillsammans med mina vänner, samtidigt som jag träffar nya likasinnade människor som precis som jag vill utvecklas och utmanas. Det är i sanning helt fantastiskt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *