Henrik Stenson en golfförebild vi behöver

Henrik Stenson är just nu Sveriges hetaste golfare. Kanske en av Sveriges hetaste idrottsprofiler.

Fattas väl bara annat. Henrik Stenson är ju faktiskt en av världens absolut bästa golfare för tillfället. Senast var han mycket nära att bärga sin första major-seger, när han slutade på delad tredje plats i PGA Mästerskapen, endast två slag bakom segrande Rory McIlroy. Henrik Stenson har de senaste säsongerna etablerat sig som en toppspelare och varit nära att vinna en major-tävling, men dessvärre bara nära. Det har blivit fyra segrar på PGA-touren i karriären och totalt 16 segrar i hela den professionella karriären.

Jag är full av beundran för Henrik Stenson och den golfare han är. Jag är dessutom mycket glad över att vi har en spelare som Henrik Stenson från Sverige som kan leda golfens fana med stolthet. Golfen behöver nämligen sådana förebilder för att kunna utveckla nya duktiga golfare. Jag tycker det har saknats sådana spelare på herrsidan tidigare, även om vi har haft många med i toppen så har aldrig någon spelare haft samma status som Henrik Stenson har. På damsidan hade vi under många år Annika Sörenstam som var i total särklass och samma status börjar nu Stenson få på herrsidan.

Det är också en sådan profil som den professionella golfen behöver för att synas ännu mer gentemot andra sporter. Vi behöver spelare som kan nå samma stjärnstatus som Zlatan Ibrahimovic har inom fotbollen, en sådan som alla känner till och alla kan relatera till. Att Stenson slagit i genom på bred front visade sig väl tydligt vid Idrottsgalan tidigare i år, där Stenson röstades fram som årets Jerringprismottagare.

Jag håller alla tummar som finns för att Henrik Stenson kommer att fortsätta finnas med i toppen av golfvärlden och att den första major-segern snart är ett faktum. Förhoppningsvis kommer den under 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *