Bra kläder inför fjällresan

Nu är vintern här och det börjar äntligen bli dags för att åka till fjällen. Jag har faktiskt tränat på gym hela våren så jag har betydligt bättre kondition och styrka nu än förra året. Nu ska vi bara se om tekniken finns kvar från förra året. Jag har även försökt investera i bra kläder så jag slipper frysa eller bli för varm om solen tittar fram och det var faktiskt svårare än vad jag trodde. Men att välja rätt skidjacka för en heldag i backen är något som kan ligga till grund för hur hela dagen blir. Utan en skidjacka som fungerar som den ska och vars syfte uppfylls kommer dagen att bli blöt, kall och obekväm. Allting påverkas av detta.

 

Tre saker att tänka på

Tre saker ska du tänka på när du köper ny skidjacka. För det första är värmen central. Om din skidjacka inte värmer dig speciellt mycket behöver du ha ett bra värmande plagg under den. För det andra behöver du tänka på att skidjackan har en väl fungerande andning. Om den inte andas bra kommer det svett som din kropp utsöndrar inte bort från kläderna vilket leder till att det blir kvar, blir kallt och kyler ned dig. För det tredje behöver du ha skiktning i åtanke.

 

Tre lager kläder

Ett klassiskt sätt att klä sig på för en dag i backen är att ha tre lager kläder på sig. Detta har många fördelar. Innerst har man ett underställ, utanpå det någon typ av fleecetröja och sist en skidjacka. Beroende på hur kallt det är och vilket väder det är för dagen bör tyngden av de olika lagren vara olika. Naturligtvis är det svårt att veta detta när man köper kläderna, men ofta har man något mål i sikte, kanske en skidresa till något specifikt ställe. Att ha tre lager kläder på sig är allmänt känt som en smart strategi för en lycka dag i backen.

 

Färg

Om du är en nybörjare på att åka skidor så kanske du har funderat på varför så många skidåkare har valt en färgglad skidjacka. Det finns flera anledningar till detta. En av dem är att det är en trend och att många anser det vara snyggt med färgglada kläder när man åker skidor. Men trenden kanske kommer ifrån att det rent praktiskt är bra med starka färger på sin skidjacka. Man syns bättre vilket gör att risken för en krock med andra åkare minskas och att man hittas snabbare om en olycka är framme. Naturligtvis ska du också tycka att din skidjacka är snygg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *